History
Icon-add-to-playlist Icon-download Icon-drawer-up
Share this ... ×
...
By ...
Embed:
Copy
Rss
Yoga Radio Sessions - Yogapodden
Yogatalks with vivid, voracious detours into the bubbling, delightful & contradictive inferno called Life.
Category: Health
Location: Check out www.yogadjsessions.com or Facebook/instragram: yogadjsessions
Followers (11)
Currently following. Unfollow
Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 25x25_12996539 Picture?width=25&height=25 Image_nophoto Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25
by Yoga Radio ...
x
take it with you
Iphone5s_trans go mobile with Podomatic's new iPhone app.
don't have an iPhone? no problem »
x
loading results... Loader
loading results... Loader
x
No results found.
September 04, 2017 04:01 AM PDT

Yogapodden #18:
För 37 år sedan tog AnnMarie Earey ashtangayogan till Sverige - utan formell utbildning. Här berättar hos för första gången om sitt pionjärarbete, i ett Sverige där yogan var okänd. Intresset var så stort att AnnMarie hela tiden fick berätta om yogan.
I studion finns också AnnMaries dotter Ayla som började undervisa yoga när hon var 12 år gammal. Efter en sedvanlig tonårsrevolt återvände hon till yogan med förnyad entusiasm. Möt mor och dotter med en alldeles speciell inställning till yoga. Vad innebär det att vara fjäderlätt, mentalt och fysiskt, och att “stärka svagt”? Kan man vara fjäderlätt trots att man väger mycket? Och varför är ashtangayogans repetitiva rörelser så bra? Det blir också en del prat om vådorna av fuskbyggen och flytspackel.
Det är ofta poesi när de två beskriver yogan. “När jag har kommit tillbaka till yogan är jag hög på mig själv, Och det är jättehärligt” säger Ayla. “Jag har varit hög i 37 år” inflikar AnnMarie, “har inte haft en ledsen dag - trots prövningar. Och du kan vara som ett kylskåp när du kommer in i yogasalen. Det är lika roligt i alla fall. Yogalärarens uppgift är att se till att det blir roligt.”
Bakom Yogapodden står Christian Wigardt, yogalärare och journalist, och Curt Lundberg, DJ och grafisk formgivare.

August 17, 2017 11:09 AM PDT

Yoga Radio Sessions #17:
Australianborn Kristian Hell has turned project management into an art form, never employed (until now), living according to the axiom "doing what I think is fun" (AND environmental friendly); Ssideline City Run Club, also building a network by being a host at Trädgården, continuing with No Such Place - all described in the pod.
Now, with the imaginative title ”Lifestyle Concierge” at the soon to be opened Downtown Camper by Scandic at Brunkebergstorg, it all comes together when he, with the help of small, devoted entrepreneurs in the movement field, designs acitivities for the urban explorers whom will consitute the main group of guests at the new hotel - running, bicycling, kayaking - and yoga.
Also, Kristian has some thoughtful ideas about how to live life. It´s time to put your mobile away during off-office hours. His recently born son Elliot will make sure this will be not just a promise.
Aiming for heaven with Mr Hell at our studio at Trädgården.
Hosts: Christian Wigardt & Curt Lundberg
www.yogadjsessions.com

April 08, 2017 03:10 AM PDT

Yogapodden #16:
Kan vara kul att prata med en riktigt flummig yogakvinna, tänkte vi. "Frigörande dans". Bara ordet fick oss att kallsvettas. Men ---
Våra fördomar sattes rejält i skamvrån under vårt samtal med Ylva Deplanck som formades till en handfast minst av allt flummig resa genom olika yogaformer och -terapier som bildade en organisk helhet: röst, dans, musik, meditation.
Ylva ger en provkarta över yogans fantastiska möjligheter som bred resurs för läkning.
Och Ylvas egen väg till läkning är rafflande. Hur kunde hon själv resa sig efter att ha varit helt slut - "down and out" i såväl kropp som själ?
Värdar: Curt Lundberg och Christian Wigardt

March 12, 2017 04:56 AM PDT

Med 1500 nedladdningar/lyssningar på Yogapodden #14 så går vi morskt vidare och frågar oss - Vad är yogamusik? Ett exempel tycker vi är de klanger som kommer från Örjan Högbergs själ, hjärta, och vidare från hans viola och hans dator. Under Yoga DJ Sessions och under Christians yogalektioner har vi ofta använt Örjans musik.
I det här samtalet får vi några ledtrådar till varför. Mest känd som medlem av numera icke live-spelande Fläskkvartetten kommer 31 mars Örjans första soloplatta efter ett helt liv i olika konstellationer.
Fembarnsfadern Örjan vill spela jämt och därför blir det också varierande konstellationer. ”Det ska vara akut!”
Vi får höra smakprov från plattan förstås. Och pratar om hur det var att växa upp i ett frälsningsarméhem på Östermalm, faderns möte med Martin Luther King, värdet av att spela klassiskt i Västerås Sinfonietta, måla sina kläder, komponera musik till Cullbergbaletten, Wallanderfilmer och nu senast ”Tjockare än vatten”…
Filosofen Heidegger kommer också med på ett hörn.
Bli inte förvånad om Örjan dyker upp på Trädgården i sommar med ett live-set på open-air yogan!
Värdar: Curt Lundberg & Christian Wigardt.
www.yogadjsessions.com
www.yesyoga.se

February 21, 2017 01:37 AM PST

Josefine Bengtsson bytte ett inrutat konsultjobb för megastora företag, ett liv fyllt av Excel, Powerpoint och inrutad kalender, till yrket som yogalärare.
Föräldrarna sa upp bekantskapen. För hur förvaltade deras dotter sina studier på Handels? Till vilken nytta?
Men för Josefine betyder yogans rytm, inre harmoni och utveckling mer än ännu en väska från Louis Vuitton. Nu kan hon också dela sin upptäcktsfärd med sina elever.
Lite av Handelskunskaperna finns säkert kvar. Med tusentals följare på Instagram, utsålda retreats och en ny bok ute är Josefine Bengtsson en stigande stjärna i yogabranschen
Kan man bli FÖR hälsosam och yogisk? Går det verkligen att dansa nykter?
Lär känna Josefine Bengtsson i det här samtalet med Curt Lundberg och Christian Wigardt.

February 17, 2017 01:41 AM PST

Ronnie Gardiner is a jazz legend. He´s been drumming with everyone from Dexter Gordon and and Dizzy Gillespie to Lill-Babs, Lasse Lönndahl and Charlie Norman.
In the midst of a severe trauma, he decided to spend the rest of his life distributing positive vibes. So he started in a field where he´s most cunning: rhythm. He asked himself: how can people get help from rhythm? How can we interact and merge the two sides of the brain - the artistic and the logical?
So he began with kids, developed a method, talked with all kinds of experts in the field, went on with people who suffered from stroke, afasi, ms, ADHD/ADD - everyone is capable of doing "the Ronnie Gardener rhythm - movement - color combo!"
In this episode of "Yogapodden", listen to a true legend tell his true story about going down and hit rock bottom and then, against all odds, come up to surface again with a mission.
And yoga? Yes. There´s definitely a connection. Listen folks - and don´t miss Ronnie Gardener on iTunes and Spotify

February 11, 2017 12:42 AM PST

Love brought Timothy Kasper to Sweden via Chicago, Las Vegas, New York and, briefly, Russia. He ventured into yoga from dance and musical theatre, went on into pilates and gyro tonics. As many yoga teachers, injuries from other kinds of training pushed Tim into yoga. But for him, yoga is not just another form of training - it´s the ground for a rendezvous between mind, body and soul, also a base for the practice into being conscious about what´s going on - inside and outside.

This is a talk about meeting ones father after 35 years, about music as a saviour and a kind of drug for a depressed teenager, about letting the yoga in itself, with its breathing, create a rhythm where music is unnecessary.

Tim is a person who is constantly ”working with himself”, trying to mediate between his inner voices. Get to know Tim and his expansive mind in this pod.

Hosts: Christian Wigardt, yoga teacher & entrepreneur, & Curt Lunderg, dj, icon for the musicially brave, graphic designer and the man who documents the effects of modern beaver society. Hosted by Radio Skanstull, Itunes, acast, podcaster & others.

If you have any questions, or want to join us as a sponsor, or feel that YOU want to talk with us, ont the air, mail us on info@yesyoga.se.

Website: www.yogadjsesssions.com

December 09, 2016 06:13 AM PST

Ari Lipponen är en fyrbåk i yoga-Sverige. Med sin ständigt innovativa yoga, där han återuppfinner rörelserna varje gång, är han ett föredöme för alla yogalärare.
Men kärleken till yogan var inte ögonblicklig, tvärtom. Här berättar Ari för första gången om vägen till yogan, från tävlingsdansande i hemstaden Växjö till att under några år ha 25 pass i veckan i såväl pilates som yoga i alla dess former.
Nu tar han det lugnare, men finner ändå tid till att introdcera den nya träningsformen piloxing och att lägga ut en ny yogaposition varje dag under ett helt år på sitt instagram.
Vi vet att vi kommer att få bra lyssning på det här programmet, för vi är många som låtit oss inspireras under Ari Lipponens yogaklasser.
Ari går aldrig på autopilot och lyfter med sitt glada humör, sitt spänstiga musikval och genom att ständigt återuppfinna yogan sina klasser till max.
Hans spirit gör att han ofta kommer hem från fitnesskonventen i Los Angeles med ett antal stora guldmedaljer runt halsen som värsta blingbling-hiphoparen (hittills knappt 30 medaljer).
The spirit of Ari - var kommer den ifrån? Delvis från Instagram där han får en hel del impulser till att förnya sin yoga.
Vad är piloxing? Och varför älskar han Hawaii? Om detta och mycket annat, t ex hundar, mat och annat som gör livet värt att leva. Lyssna och lär i detta samtal med Curt Lundberg, nestor & ikon inom elektronmusik, och YesYogas grundare Christian Wigardt.
PS Ari finns på Insta: hawaiioveryogi

November 07, 2016 04:17 AM PST

A stroll down the acroyoga avenue w Tobias Strollo.
Tobias Strollo tog acroyogan till Sverige och berättar om vägen dit, via ravescenen i Stockholm på 90-talet & resor till Rishikesh, yoga- och new age-meckat i Indien, som 19-åring.
Det räckte inte med fullmånsfester, E o trance. Yogan gav honom något annat. Vad? Ta reda på det genom att lyssna på samtalet med Tobias som också handlar om att ta acroyoga till Iran, "doing good business" - dvs även som företagare ta sitt ansvar & göra något gott för världen.
Och måste man vara supercool supervig superidrottare för att testa acroyoga? Vilken betydelse har musiken på hans yoga? Kan techno och yoga gifta sig fint?
I studion förutom Tobias: Curt Lundberg och Christian Wigardt, YesYoga.

October 21, 2016 09:04 AM PDT

JoJo och Angelica kör för femte året en Yoga & Dans-Festival i Stockholm. Vad har vi att vänta oss? Är det patchouli-doftande henna-damer i brandgula tunikor som kör loss till afrikansk dans-yoga? Och vilken roll kan musiken spela för yogan?
Värdar: Christian Wigardt & Curt Lundberg
Musik: Sneakerman
Vinjettmusik: DJ Food

loading more... Loader
 
x

take it with you


Iphone_trans Listening to podcasts on your mobile devices is extremely convenient -- and it's what makes the podcasting medium so powerful.

You can take your favorite shows and mixes with you anywhere, but to do so requires some quick and simple steps.

Let's walk you through that process together.
step 1:


Click the "Subscribe With iTunes" link in the page's sidebar:

Subscribe_with_itunes

This will require that you have the iTunes software on your computer.

(You can download iTunes here.)
step 2:
Itunes_ss

Now that you've subscribed to the podcast on iTunes, the feed will display in your "Podcasts" section on the left navigation bar.

Click there and you'll see the show displayed in the iTunes browser.

You can "get all" to download all available episodes or just individual episodes.
step 3:


Plug your mobile device (iPhone, iPad, iPod) into your computer with the Dock Connector cable, and click the device in iTunes's left navigation bar.

Itunes_ss2

Once you have your device highlighted, click "Podcasts" in the top navigation bar and sync the podcasts you want on your device. Click "apply" and the episodes you have downloaded on your iTunes software will sync with your device.
that's it!

The beauty of this process is that now, every new episode of your subscribed podcasts will automatically sync to your device every time you plug it in and open iTunes. You can now take your favorite shows with you everywhere you go.

Enjoy!
done!
x

share this podcast


Email a friend about this podcast
x

subscribe to this podcast

Rss-icon RSS
Itunes-icon iTunes